Aelbrecht Van Damme en zijn opvolgster Marijke Van de Sompele

Aelbrecht Van Damme is niet langer CEO van crowdlendingplatform WinWinner en financieringsbureau The Harbour, twee bedrijven die hij samen met zijn ‘compagnon de route’ Matthias Browaeys uit de grond stampte. Sinds de oprichting - WinWinner in 2016 en The Harbour in 2018 - heeft Van Damme bij beide ondernemingen altijd de rol van CEO vervuld.

Die functies legt hij nu naast zich neer, om zich terug meer te kunnen toeleggen op het échte ondernemerschap, op zoek te gaan naar nieuwe businessmogelijkheden voor The Harbour en WinWinner en -wie weet- ook andere projecten uit de grond te stampen. Vanuit een ondersteunende rol blijft Van Damme wel nauw betrokken bij de verdere uitbouw van beide bedrijven.

Bij WinWinner neemt medeoprichter Matthias Browaeys sinds 1 januari 2022 officieel de fakkel van CEO over. Geen spectaculaire machtsoverdracht aangezien Browaeys al langer de dagelijkse leiding over het bedrijf voerde. Meer verrassend en minder bekend is de naam van de kersverse CEO van The Harbour: Marijke Van de Sompele.

De West-Vlaamse vervoegde het team van The Harbour eind 2019 en begeleidde als senior funding expert tientallen ondernemingen bij hun zoektocht naar financiering. Daarnaast was Van de Sompele mee verantwoordelijk voor het stroomlijnen van de interne processen en ontwikkelde ze mee de knowhow van het bedrijf. Voordien had ze een succesvolle carrière als ondernemersbankier bij BNP Paribas Fortis en als director corporate finance bij Titeca Accountancy, waar ze ook partner was.

Op drie jaar tijd groeide The Harbour uit van start-up uit tot een kmo met 30 medewerkers en kantoren in Antwerpen, Gent en Roeselare. Dat de twee oprichters geen leidinggevende rol meer spelen binnen de dagelijkse werking van The Harbour betekent niet dat ze het bedrijf loslaten. Zowel Browaeys als Van Damme blijven zetelen in de Raad van Bestuur. WinWinner en The Harbour blijven daardoor sterk met elkaar verbonden.