Consultancybedrijf EY, De Tijd en BNP Paribas Fortis hebben gisteren voor de 27e keer de Onderneming van het Jaar gekozen. De eer viel dit jaar te beurt aan familiebedrijf Aertssen Group uit Stabroek, dat actief is in de bouw en industrie, onder meer met de assemblage van zware landbouw- en constructiemachines en de ondersteuning van grote infrastructuurwerken.

“Aertssen Group voldoet simpelweg aan alle criteria waaraan een Onderneming van het Jaar moet voldoen”, verklaart juryvoorzitster Michèle Sioen de keuze voor de laureaat. “Niet alleen slaagt het bedrijf er al jaren in mooi te groeien, het weet ook een solide balancesheet voor te leggen en kan rekenen op een deugdelijk bestuur met externe bestuurders.”

Ook de Scale-up van het Jaar werd verkozen. Die prijs ging naar Deliverect, de Gentse ontwikkelaar van software die online food delivery sterk vereenvoudigt die zich onlangs na een spectaculaire kapitaalronde de nieuwste Belgische unicorn mocht noemen.

“De ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ wordt toegekend aan bedrijven die het in zich hebben om ooit Onderneming van het Jaar te worden”, legt Stefan Olivier, vennoot van EY België, uit. “Gezien de reikwijdte en evolutie van de sector is het groeipotentieel enorm, zelfs buiten de sector. Bovendien is Deliverects businessmodel erg schaalbaar, met goed doordachte licentieformules en intelligente plug & play software. They nailed it, now they scaled it.”