Alychlo, is het investeringsfonds rond Marc Coucke (Photo © Lies Willaert)

Alychlo, het investeringsvehikel van Marc Coucke, voegt EnergyVision, de Brusselse installateur van zonnepanelen en laadpalen, toe aan zijn portfolio. Heel concreet neemt Coucke een belang van 10%, wat overeenkomt met een investering van 20 miljoen euro. Alychlo is overigens de eerste externe investeerder van EnergyVision.

Met dit kapitaal en bijkomende fondsen wil EnergyVision vooral investeren in nieuwe energieprojecten, heel specifiek gaat het om laadpleinen voor elektrische wagens in steden die op privéterrein worden gebouwd maar publiek toegankelijk zijn. Tegen eind volgend jaar wil EnergyVision in ons land 5.000 extra laadpalen geïnstalleerd hebben.

Verder wordt gewerkt aan de geografische uitbreiding naar Vlaanderen en Wallonië – tot nog toe was de installateur van zonnepanelen hoofdzakelijk in het Brusselse actief. Opvallend: voor de installatie van de zonnepanelen doet het bedrijf al enkele jaren een beroep op vluchtelingen.

EnergyVision, dat zijn hoofdkantoor in Jette heeft, werd in 2014 opgericht door CEO (en ex-sportjournalist) Maarten Michielssens, Hassan Mourhit en Koen Decourt. Naast België is het bedrijf ook actief in Marokko en China. De groep plaatst jaarlijks naar eigen zeggen meer dan 400.000 zonnepanelen en realiseert een jaaromzet van 100 miljoen euro.

Ook voor Alychlo is duurzaamheid een heel belangrijke investeringspijler. Zo stapte het fonds eerder al in Ekopak (waterzuivering), in Greenyard (fruit- en groenteverwerking) en in de Nederlandse fabrikant van elektrische bussen Ebusco.