Techgigant Amazon heeft iRobot overgenomen, de producent van de Roomba-vacuümstofzuigers. Met de deal, die weliswaar nog moet goedgekeurd worden door de regulatoren en aandeelhouders, is zo’n 1,7 miljard dollar gemoeid.

iRobot is niet het eerste hardwarebedrijf dat Amazon overneemt: eerder kocht het Eero, dat wifi-routers produceert, en Ring, ontwikkelaar van slimme deurbellen en veiligheidscamera’s.

“Sinds we in 2002 iRobot hebben opgericht, heeft ons team de missie om innovatieve, praktische producten te maken die het leven van klanten makkelijker maken, wat heeft geleid tot uitvindingen als de Roomba en iRobot OS”, aldus Colin Angle, voorzitter en CEO van iRobot. “Amazon deelt onze passie voor het ontwikkelen van doordachte innovaties die mensen in staat stellen thuis meer te doen, en ik kan me geen betere plek voorstellen voor ons team om onze missie voort te zetten. Ik ben enorm enthousiast om deel uit te maken van Amazon en om te zien wat we de komende jaren samen voor klanten kunnen bouwen.