Ye, zoals de Amerikaanse rapper en producer Kanye West zich momenteel laat noemen, werd door zijn vele tirades gebannen van Instagram en Twitter. Bijgevolg heeft hij besloten om het Amerikaanse en vooral rechtse Parler (Parlement Technologies) over te kopen, het sociale medium dat wordt beschouwd als een belangrijke concurrent van Twitter en intussen een miljoen gebruikers telt.

Parler heeft wel een kwalijke reputatie, aangezien het vooral door Alt Right wordt gebruikt, en om die reden al werd gebannen door de app stores van Google, Apple en Amazon. “In een wereld waar conservatieve meningen als controversieel worden beschouwd, moeten we ervoor zorgen dat we het recht hebben om ons vrij te uiten”, aldus Ye over zijn investering.

Deze deal zal de wereld veranderen, en de manier waarop de wereld denkt over vrije meningsuiting”, vult George Farmer, CEO van Parlement Technologies, aan. “Ye maakt een baanbrekende stap in de vrije meningsuiting mediaruimte en zal nooit meer bang hoeven te zijn om van sociale media verwijderd te worden.”