Oper, een Antwerpse fintech start-up die in 2018 werd opgericht door ondernemers Geert Van Kerckhoven, Nick Van Berckelaer en Wouter Lacha, heeft zopas 11 miljoen euro opgehaald in een Serie A-financieringsronde, geleid door Bessemer Venture Partners en ABN AMRO Ventures. Ook bestaande aandeelhouders (waaronder Techstars, Pitchdrive en Verve Ventures) die in een eerdere zaaironde al eens 2,5 miljoen euro investeerden, deden opnieuw mee.

Oper beschikt vandaag over een team van 45 mensen - 12 verschillende nationaliteiten die werken vanuit 16 Europese steden -, heeft kantoren in thuisbasis Antwerpen, Zurich en Minsk en bedient 13 klanten, een cijfer dat het volgend jaar jaar hoopt te verdubbelen.

In België en Zwitserland is het fintech bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van gedigitaliseerde hypotheekoplossingen en ambieert het ook verdere groei in de rest van Europa. Daarbij wordt vooral gedacht aan Frankrijk en Duitsland, maar ook Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije worden gezien als interessante markten. De voorbije vier jaar wist Oper al ongeveer 1 miljard euro aan hypothecaire leningen af te sluiten.