Willem Torfs, Ruben Van den Bossche en Joris Van Genechten

Gorilla, een Antwerpse scale-up die cruciale data in energiebedrijven verzamelt en verwerkt, heeft in een Serie A-kapitaalronde 6 miljoen euro opgehaald. Investeerders zijn het Brits-Amerikaanse fonds Beringea en het Belgische PMV, terwijl ook VLAIO ondersteuning biedt.

Met het kapitaal wil de scale-up zowel zijn (internationale) sales- en ingenieursteam als zijn productaanbod fors uitbreiden. De scale-up - een spin-off van het Belgische techbedrijf November Five - heeft momenteel 40 medewerkers, verspreid over zijn kantoren in Antwerpen, Londen én Melbourne. Gorilla, opgericht door Joris Van Genechten (VP Product & Engineering), Ruben Van den Bossche (CEO) en Willem Torfs (VP Customer Success), bestaat nog maar sinds 2018 maar mag al grote energiebedrijven als British Gas, ScottishPower, Shell Energy en Engie tot zijn klanten rekenen.

“De energietransitie transformeert ook de manier waarop de energiemarkt werkt”, aldus CEO Ruben Van den Bossche. “Met datagedreven toepassingen stimuleren we energiebedrijven om nieuwe tariefformules en nieuwe producten aan te bieden, die een flexibeler, duurzamer gebruik van energie aanmoedigen en consumenten helpen om hun energiefacturen te beheersen.”

“Klimaatverandering verandert de wereld sneller dan ooit tevoren, we staan op een keerpunt in de geschiedenis”, besluit hij. “Wij willen de energiesector helpen om zo snel mogelijk en op een kosteneffectieve manier koolstofarm te worden.”