Vlnr: Peter Wens, David Kesteloot en Martijn Van Dooren

Brainbridge, een Antwerpse staffing expert gespecialiseerd in detachering van IT, technisch en verplegend personeel, wil het tekort aan IT-talent op de Belgische arbeidsmarkt tackelen. Samen met ondernemer David Kesteloot (Triangle Knowledge Investments) richtte het recent Akindra Talents op, dat vanuit de Roemeense hoofdzetel in Cluj-Napoca (in het hart van Transsylvanië) focust op het detacheren van lokale IT-talenten naar België, Duitsland, Nederland en het VK.

Naast detachering helpt Akindra Talents organisaties met het bouwen en managen van remote support of development teams. Het Roemeens-Belgisch management zorgt voor een ‘one stop solution’ en ‘bridge’ tussen de Akindra-talenten en internationale klanten. Co-founder David Kesteloot heeft als CEO de dagelijkse leiding in handen. “In 2015 kwam ik voor het eerst in contact met Roemenië, waarna er een onmiddellijke band ontstond met het land en de mensen. Roemenië - en andere Oost-Europese landen - zijn soms een beetje miskend voor nearshoring, terwijl de bloeiende en steeds groeiende pool van IT-talenten vaak over het hoofd wordt gezien.”

Peter Wens, CEO van Brainbridge, beaamt: “We zijn er al even van overtuigd dat we die kant op moesten, maar beseften ook de nood aan lokale aanwezigheid. David - niet onbekend in de IT consultancy wereld - heeft jaren ervaring in het bouwen en managen van projecten en teams in verschillende landen, waaronder dus ook Roemenië. Met de bundeling van kennis en expertise van beide partijen is Akindra Talents Romania ontstaan.”