Gutsy-founders Jack Lathouwers en Achilles Hannecart

Gutsy startte als een onderzoeksproject van UGent-studenten Jack Lathouwers en Achilles Hannecart, maar mondde uit in een start-up die revolutionaire, want hybride en duurzame dierenvoeding ontwikkelt.

Heel concreet maakten de founders – in samenwerking met team van dierengeneeskundigen – werk van hondenbrokken die een innovatieve combinatie vormen van meel van gele meelworm, kip, wortel, zoete aardappel, appel en veenbes. De insecten die als ingrediënt gebruikt worden staan voor minder watergebruik, landinname en CO2-uitstoot. Als ‘proefpersoon’ en CTO – Chief Tasting Officer – dient Otis, de hond van co-founder Jack Lathouwers.

“Onze missie is om hond en baasje te inspireren om de wereld te verkennen door middel van een gezonde en duurzame levensstijl”, aldus die laatste. “Dit gaat verder dan alleen hondenvoeding, want we hebben ook een eigen Strava-kanaal, waar we wekelijks een avontuurlijke wandeling plaatsen. Meer algemeen kan je stellen dat Gutsy op alle vlakken zoekt naar het beste alternatief voor hond, baasje en planeet.