Piet Buyck, founder & CEO van Garvis

Nog geen jaar na oprichting haalt de Antwerpse start-up Garvis 3,5 miljoen euro op bij de Britse investeringsfondsen Superseed en Scalebridge Capital, en bij de Duitse groep Bosch Ventures.

Het platform van Garvis biedt klanten een radicaal nieuwe voorraadplanningsmethode, op basis van artificiële intelligentie die alle relevante omgevingsfactoren in realtime in kaart brengt. Garvis werkt samen met de Universiteit Antwerpen om de voorspellende algoritmes voortdurend te optimaliseren.

“De planner kan rechtstreeks communiceren met transparante artificiële intelligentie”, legt Garvis-founder en -CEO Piet Buyck uit. “Hij gebruikt zijn ervaring om de realtime data automatisch om te zetten naar de meest nauwkeurige plannen. Zo kunnen ondernemingen hun voorraden optimaliseren, beschikbare materialen efficiënter gebruiken en een betere dienstverlening aan hun klanten garanderen.”

“Grote multinationals hebben meestal hun eigen geavanceerde planningssystemen. Het is onze missie om naast grote bedrijven ook kleine en middelgrote ondernemingen toegang te geven tot vraag- en voorraadplanning op basis van AI-technologie. Hun niveau van IT-maturiteit doet er niet toe. Ook niet-specialisten kunnen na één dag al beginnen werken met ons platform. Dat is een fundamentele omwenteling in onze sector.”