Dexxter-founders Robbe Claessens en Giel Thomas en Stan De Pauw

Dexxter is een applicatie waarmee eenmanszaken makkelijk en goedkoop zelf hun boekhouding kunnen doen. Na een klein jaar zag de Antwerpse start-up zijn product-marketfit bevestigd, wat de aandacht trok van verschillende investeerders. Via OECO groep en WinWinner wist Dexxter af te klokken op een totaalbedrag van 450.000 euro.

Door een tekort aan boekhouders en toename aan startende ondernemers dreigen heel wat ondernemers in de kou te staan. Dankzij Dexxter kan er heel laagdrempelig gestart worden met ondernemen, om later eventueel door te groeien naar een boekhouder wanneer de oprichting van een vennootschap opportuun wordt.

Momenteel is de applicatie enkel beschikbaar voor bijberoepers en student-ondernemers, maar binnenkort zullen ook hoofdberoepers met een eenmanszaak ermee aan de slag kunnen. Daarnaast wil Dexxter hun applicatie ook in het Frans en het Engels aanbieden en zullen er nog heel wat extra features volgen.

De drie founders waren vooral op zoek naar ‘smart capital’. Dat werd gevonden bij de OECO groep, een netwerk van IT-bedrijven dat ondernemerschap wil stimuleren.

“We schakelden al een tijdje IT-consultants van OECO in om mee te bouwen aan Dexxter. Die samenwerking verliep uitstekend en op een gegeven moment kreeg OECO lucht van onze plannen om extern kapitaal aan te trekken. De rest is intussen geschiedenis”, zegt Giel Thomas, co-founder van Dexxter, daarover.

“Voor ons was het essentieel om onze autonomie te kunnen behouden en in alle vrijheid onze plannen vorm te kunnen geven. OECO was bereid hierin mee te gaan, en dus voor ons de ideale partner. Met hun vele gespecialiseerde bedrijven kunnen we voor elk aspect van ons product de beste expertise in huis halen.”

Naast de investering van OECO organiseerde Dexxter ook een publieke financieringsronde via het crowdlendingplatform WinWinner. Meer dan 70 particuliere investeerders zetten zo mee hun schouders onder het ambitieuze project door er een lening aan toe te kennen.