De holding groep FlowTribe, dat onder meer de digitale producten Accounton en Lawren.io ontwikkelt, heeft in zijn recentste kapitaalverhoging 1,3 miljoen euro opgehaald. Met het geld wil FlowTribe niet alleen die bestaande tools verder ontwikkelen, maar ook een uniek ecosysteem creëren dat kmo’s, advocaten en accountants connecteert op één nieuw en centraal platform.

Verder wil FlowTribe zijn activiteiten uitbreiden naar nieuwe markten, te beginnen met de omringende landen. Vandaar dat FlowTribe investeerders aan boord haalde die sectorkennis combineren met ervaring in het schalen van bedrijven.

“Door de nauwe samenwerking met advocaten en accountants hebben we gemerkt dat de kloof tussen de kmo en diens professionele dienstverleners vaak groot is en de communicatie tussen de verschillende partijen niet altijd even gemakkelijk”, aldus Dries Wijnen, co-founder van FlowTribe.

Bovendien is er een wildgroei aan verschillende tools die niet met elkaar communiceren, waardoor een ondernemer, maar ook de advocaat en accountant, door het bos de bomen niet meer ziet. Daar gaat FlowTribe op inzetten met een multiparty platform waarop we het verschillende partijen mogelijk willen maken met elkaar te connecteren en hun processen samen verder te stroomlijnen.”