De Belgische deepfake-expert Chris Umé

Onze landgenoot Chris Umé veroverde vorig jaar stormenderhand het internet met zijn deepfakes van Tom Cruise. Metaphysic, het bedrijf dat hij vervolgens mee oprichtte en dat artificiële intelligentie ontwikkelt voor hyperrealistische virtuele ervaringen in de metaverse, heeft nu 7,5 miljoen dollar opgehaald. Investeerders zijn Section 32, 8VC, TO Ventures, Logan Paul en zelfs Winklevoss Capital (het fonds van de beroemde ‘Facebook-tweeling’).

Met het geld zal Metaphysic vooral focussen op het schalen van synthetische content creation tools voor metaverse-werelden. Het bedrijf wil vooral influencers en hun publiek op radicaal nieuwe manieren met elkaar connecteren, onder meer via hyperrealistische deepfake video’s.

“We zijn blij met de steun van investeerders die veel ervaring hebben met het schalen van nieuwe technologieën en het creëren van cutting-edge, viral content”, aldus CEO en co-founder van Metaphysic Thomas Graham. “Samen zullen we artificiële intelligentie en data management tools bouwen waarmee makers hun perceptie van de werkelijkheid kunnen importeren in virtuele werelden.

“Vooruitziende investeerders en content creators beseffen dat we de toekomst van de menselijke ervaring in het digitale moeten zoeken. Daarom zijn ze zo enthousiast over Metaphysic’s baanbrekende technologie, die de kwaliteit van digitale ervaringen zo hoog tilt dat er een naadloze overgang is tussen de metaverse en het echte leven zelf.”