Hoplr-oprichters Jonas Heirwegh en Jennick Scheerlinck

Buurtplatform Hoplr, opgericht in Gent en actief in België, Nederland en Luxemburg, strijkt deze maand nog neer in Turkije. Volgend voorjaar rollen founders Jennick Scheerlinck en Jonas Heirwegh Hoplr verder uit in andere Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de Baltische staten. Ook vanuit Israël en Curaçao klinkt interesse.

In Turkije zal het platform eerst wordt uitgerold in een lokaal district, goed voor 160.000 inwoners. “Het was de burgemeester zelf die interesse toonde in de werking van Hoplr om de communicatie met zijn burgers te verbeteren”, aldus Jennick Scheerlinck, oprichter van Hoplr. “De bedoeling is dat we het platform op korte termijn verder uitbreiden naar de hele provincie Izmir, en vervolgens hopelijk andere Turkse provincies overtuigen. Zo kunnen we ook een team ter plaatse uitbouwen.”

Hoplr is een snelle groeier in de govtech markt voor community engagement “De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan om ons platform snel en efficiënt om te zetten voor buitenlandse markten”, gaat de founder verder. “De vlotte implementatie in Karşıyaka bewijst hoe we een zeer schaalbaar product hebben gecreëerd. We zijn klaar om Hoplr naar de rest van de wereld te brengen.