Het Belgische duurzaamheidsfonds Planet First Partners (met als belangrijkste investeerders Adrien Invest en Belfius Wealth) zet zijn financiële schouders onder Submer, een baanbrekend Spaans groeibedrijf met gepatenteerde koelingstechnologie. Die geldt als alternatief voor de lucht-gebaseerde koelsystemen die momenteel internationaal de dominante, maar energie vretende oplossing zijn voor datacenters.

Planet First is de hoofdinvesteerder in de laatste (derde) financieringsronde van 30 miljoen euro en voegt zich bij de bestaande aandeelhouders van Submer (Norrsken VC, Alma Mundi Ventures en Tim Reynolds). Het kapitaal zal vooral gebruikt worden voor internationale expansie en O&O-initiatieven rond de volgende generatie koelvloeistoffen en datacenterautomatisering.

“Het partnerschap met Submer vormt de sweet spot voor ons investeringsmandaat”, aldus Frédéric de Mévius, managing partner en medeoprichter bij Planet First Partners. “Het ligt namelijk op het snijpunt van sterke duurzaamheidsinspanningen met innovatieve technologie en consumentenvoorkeuren. Wij geloven dat de immersiekoelers van Submer een sleutelrol zullen spelen in het verduurzamen van datacenters en zo de toekomstige groei van de data-enabled economie waarborgen.