Puratos, internationale fabrikant van ingrediënten voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector, heeft met Rapidle zijn grootste concurrent in Frankrijk overgenomen. Dat maakt Puratos prompt tot marktleider bij onze zuiderburen.

De overname moet – samen met die van start-up Bakeronline vier jaar geleden – voor sterke digitalisering van lokale handelaars zorgen en ertoe leiden dat het aantal aangesloten lokale handelaars met een webshop in Frankrijk in de komende drie jaar stijgt van 750 tot 5000.

“De fusie van Bakeronline met Rapidle versterkt de belofte van de Puratos Groep om bakkers, patissiers en chocolatiers te ondersteunen in hun digitale transformatie”, aldus Sophie Blum, chief marketing officer van Puratos. “Wij willen de technologiepartner bij uitstek zijn in onze industrie met innovatieve, efficiënte en eenvoudige oplossingen.”

“Door de gecombineerde inspanningen van Rapidle, Bakeronline en
Puratos zullen onze klanten zich kunnen concentreren op productcreatie en innovatie terwijl ze hun bedrijf laten groeien”, besluit Maxim Sergeant, founder en CEO van Bakeronline.