Guy Van Neck, co-founder & CEO van MobieTrain

Mobile learningbedrijf MobieTrain heeft een ijzersterk 2021 achter de rug, met een verdubbeling van het team en een omzetgroei van maar liefst 300% – waarvan de helft uit het buitenland. In 2022 richt MobieTrain de blik op het buitenland: het kantoor in Madrid wordt het eerste buitenlandse verkoopfiliaal van de Belgische HR tech scale-up. Het Spaanse filiaal zal MobieTrains centrale verkoopkantoor voor Zuid-Europa worden.

Spanje is met zijn verschillende internationale retailmerken een bewuste keuze als eerste buitenlandse markt

“Spanje is met zijn verschillende internationale retailmerken een bewuste keuze als eerste buitenlandse markt”, aldus business development director Nouri Zouaghi, die de expansie van MobieTrain buiten de Benelux aanstuurt. “Het land sprong al vroeg op de digitale trein én staat ver in digital learning. Die combinatie geeft ons voldoende vertrouwen om de Spaanse markt te veroveren met onze microlearning software.”

“Met de kapitaalronde bij het Brits-Belgische FOM Capital in voorjaar 2021 en de aanstelling van Nouri Zouaghi brachten we alles in stelling om de internationalisering van MobieTrain op te starten, met Spanje als eerste go-to-market”, vul co-founder en CEO Guy Van Neck aan. “Die strategie zullen we stap voor stap dupliceren voor verdere expansie in Zuid-Europa op het ritme van onze groei.”