Signpost-CEO Arne Vandendriessche & founder Paul Steenbergen

Signpost, de Belgische technologiegroep die zich specifiek richt op ICT-oplossingen voor het onderwijs, neemt 100% van de aandelen over van het Spaanse bedrijf Campus PDI en zet zo een eerste belangrijke stap in haar buy-and-build-strategie. Het snelgroeiende bedrijf, met hoofdkantoor in Lokeren en extra servicecenters in Kortrijk, Hasselt, Antwerpen en Namen, wil tegen 2025 uitgroeien tot toonaangevende Europese ICT-partner voor het onderwijs in Europa.

Campus PDI, met hoofdzetel in Valencia, heeft al 20 jaar een trackrecord in ICT voor het onderwijs en is actief in alle provincies van het Iberische schiereiland. Voor de klanten en medewerkers van Campus PDI verandert er voorlopig niks. Met de vakantie én de daaropvolgende start van het schooljaar wordt nu vooral gefocust op een vlotte uitlevering en opstart. Naar het einde van het jaar toe zal het team en het portfolio uitbreiden. Oprichter en zaakvoerder Javier Ayerbe blijft aan boord.

In 2021 realiseerde Signpost een geconsolideerde omzet van 113 miljoen euro. Dit jaar verwacht het Belgische ICT-bedrijf te groeien naar 165 miljoen omzet en 250 werknemers. Signpost is actief in de Benelux, Frankrijk en Spanje met haar Hardware-activiteit, verdeelt haar Academic Software-platform nu aan 700.000 studenten, docenten en onderzoekers in 12 landen en is in Vlaanderen en Nederland aan een opmars bezig met haar eigen digitale uitgever, Digitale Methode. Het sloot in 2021 ook een exclusief partnership met Proximus om glasvezel tot bij de Belgische scholen te brengen.

“Deze acquisitie kadert in een reeks overnames die de Hardware-divisie van Signpost in het buitenland ambieert”, aldus Pascal Van der Vennet, General Director van Signpost Hardware. “Na een succesvolle, organische start in Nederland zoeken we nu ICT-bedrijven met sterke affiniteit voor zowel hardware als het onderwijs. Campus PDI zet Signpost op de kaart in Spanje en meteen halen we de lokale kennis van de markt in huis. Intussen lopen de gesprekken met nog andere partijen in Spanje, Frankrijk en Nederland.”

“Het allerbelangrijkste is dat we educatieve klanten, vooral scholen, in Europa nóg beter kunnen voorzien in hun digitaliseringsnoden. Zo willen we de komende 24 maand met ons Hardware-team in de nabijgelegen landen marktleider of nummer twee worden”, vult Arne Vandendriessche, CEO van Signpost, aan.