Peter Viveen (Verbouwkosten) en Jean-Louis Van Marcke (Bobex)

Bobex, de grootste Belgische vergelijkingssite voor offertes bij bouw- en renovatiebedrijven, neemt zijn Nederlandse sectorgenoot Verbouwkosten over. Het is al de derde overname op anderhalf jaar voor Bobex: eerder dit jaar nam het online renovatienetwerk SVH over en begin 2021 het Franse Renowizz.

Verbouwkosten, goed voor vier miljoen unieke bezoekers per jaar, is één van de grootste klusnetwerken in de Benelux. Bijgevolg versterkt Bobex met deze overname zijn positie in Nederland en zijn leidende positie in de Benelux.

“Het team digitale marketeers uit ‘s-Hertogenbosch heeft een enorme expertise in huis op het vlak van online content en advies over bouwprojecten in en rond het huis”, aldus Jean-Louis Van Marcke, oprichter en CEO van Bobex. “Zij trekken elke maand 300.000 Nederlandse en 60.000 Vlaamse consumenten met bouwprojecten aan op hun adviesplatform. Wij kunnen deze bezoekers nu helpen om een stap verder te gaan en ook offertes op maat te krijgen voor hun bouwprojecten. En dankzij deze verticale integratie zullen wij ons netwerk van duizenden vakmensen nog meer en betere projecten kunnen aanleveren.”