Het Belgische puzzel- en spellenbedrijf Smart Toys and Games, met hoofdzetel in Kontich, neemt zijn Britse sectorgenoot The Happy Puzzle Company over. Dit in Hertfordshire gevestigd bedrijf staat bekend om haar succesvolle B2C-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, bouwde het op bijna drie decennia tijd een klantenbestand van meer dan 400.000 gezinnen en een aanwezigheid in meer dan 14.000 Britse scholen uit. In de afgelopen jaren kende het bedrijf een sterke groei op de internationale B2B-markt, en distribueert het in meer dan 20 landen.

SMART heeft dan weer een stevige reputatie opgebouwd als wereldleider op het gebied van single-player puzzelspellen, zoals de IQ Games reeks, Penguins on Ice, Squirrels Go Nuts en Quadrillion.

Het toeval wil dat beide bedrijven dit jaar hun 30-jarig jubileum vieren, ook staat bij beide ondernemingen na drie decennia de originele founder nog aan het roer. The Happy Puzzle Company werd in november 1992 opgericht door Gavin Ucko die op dat moment zijn diploma van onderwijspsycholoog aan het behalen was. SMART werd exact 14 dagen later op de markt bracht, in december 1992, door Rolf Vandoren. “Veel van de geweldige puzzels en spellen van The Happy Puzzle Company zullen via ons getalenteerde productontwikkelingsteam hun weg vinden naar nog veel meer families van puzzelfans onder de brede internationale aanwezigheid van het SmartGames-merk”, zegt die laatste.