Thomas Bohner, founder en CEO Credix

De Belgische fintech-speler Credix heeft in een Series A-kapitaalronde 11,32 miljoen euro opgehaald. De start-up bestaat nog geen jaar, maar haalt al voor de tweede keer geld op om zijn wereldwijde kredietinfrastructuur verder uit te bouwen.

Hoofdinvesteerders zijn de Amerikaanse miljardenfondsen Motive Partners en ParaFi Capital. Tegen het einde van het jaar verwacht de start-up de kaap van 100 miljoen dollar te overschrijden, onder andere door naar Mexico en Colombia uit te breiden.

Het platform geeft beleggers toegang tot kredietbedrijven in opkomende regio’s en connecteert institutionele beleggers van over de hele wereld met kredietverstrekkers in opkomende markten – die kredietbedrijven zijn vaak fintechs, die digitale oplossingen ontwikkelen om kmo’s en particulieren aan een lening te helpen. Uniek aan Credix is dat de beleggers met cryptovaluta investeren.

“Met de forse kapitaalinjectie willen we onze wereldwijde kredietinfrastructuur verder innoveren en opschalen”, verduidelijkt Thomas Bohner. “We willen onze teams in Antwerpen, New York en Sao Paulo op korte termijn uitbreiden. En uiteraard focussen we ons ook op de uitbouw van het ecosysteem van fondsen, beleggers en kredietbedrijven.”