Nick Poels, CEO van SupplyStack (Photo by Juan Wyns)

SupplyStack, dat logistieke software ontwikkelt waarmee bedrijven beter zicht krijgen op hun transportstromen, is overgenomen door zijn Duitse sectorgenoot Transporeon voor een niet nader genoemd bedrag. Sinds de oprichting in 2013 bouwde SupplyStack aan een mooi klantenportfolio met onder meer Zalando, DHL, Duracell, Umicore en Sony. Dankzij de overname kan het bedrijf nu volop profiteren van het internationale verkoopnetwerk van Transporeon om zijn eigen softwareplatform internationaal uit te rollen.

“Hoewel we op onszelf sterk zijn, geloven we dat we samen sterker zijn”, aldus Nick Poels, founder en CEO van SupplyStack. “Deze overname vormt een belangrijke mijlpaal in onze missie om vrachtverplaatsingen anders aan te pakken. De combinatie van SupplyStacks transportmanagement-oplossingen met het netwerk van Transporeon zal onze klanten in staat stellen maximaal te profiteren van onze diensten – zowel wat hun wereldwijde toeleveringsketens als binnenlandse operaties betreft.”

“Er is een toenemende vraag in de toeleveringsketen om de transparantie te verbeteren en de kosten te verlagen, en tegelijkertijd het vrachtvervoer duurzamer te maken”, vult Stephan Sieber, CEO van Transporeon, aan. “De overname van SupplyStack biedt onze klanten de flexibiliteit om dit doel te bereiken.”