Paul Stoffels, CEO van Galapagos

Het Belgisch-Nederlandse beursgenoteerde biotechbedrijf Galapagos neemt CellPoint en AboundBio over. Op die manier kan Galapagos de toegang tot celtherapieën van de volgende generatie versnellen en zijn portfolio en capaciteiten aanzienlijk uitbreiden.

CellPoint werd voor 125 miljoen euro overgenomen, AboundBio voor 14 miljoen euro. Door de overname van respectievelijk CellPoint en AboundBio krijgt Galapagos toegang tot een innovatief, schaalbaar, gedecentraliseerd en geautomatiseerd point-of-care toeleveringsmodel voor celtherapie en een next generation platform gebaseerd op volledig menselijke antilichamen.

“Dit is een eerste belangrijke stap in onze strategische transformatie om onze pijplijn te versnellen en te diversifiëren met het doel om op korte en lange termijn waarde te creëren aan de hand van gerichte externe groei”, aldus Paul Stoffels, CEO van Galapagos. “We blijven aanvullende mogelijkheden voor business development onderzoeken om onze interne capaciteiten verder te benutten en onze portfolio te vernieuwen.”