Na eerdere succesvolle kapitaalophalingen heeft Bolt nu zijn grootste financieringsronde ooit afgerond, goed voor een bedrag van 628 miljoen euro. Het geld zal gebruikt worden om bestaande producten en diensten verder uit te breiden en de overgang van privéauto’s naar gedeelde mobiliteit in steden te versnellen.

Vandaag worden de mobiliteitsproducten van Bolt door meer dan 100 miljoen klanten gebruikt in 45 landen en meer dan 400 steden in Europa en Afrika. In België biedt Bolt gedeelde elektrische steps aan in Brussel, Ieper en Namen. Het plan is om tegen het einde van het jaar honderden winkels (de zogenaamde Bolt Markets) operationeel te hebben over heel Europa.

Door de kapitaalophaling wordt Bolt nu op 7,4 miljard euro gewaardeerd. De investeringsronde werd geleid door Sequoia Capital en Fidelity Management and Research Company LLC, met bijdragen van onder meer Whale Rock, Owl Rock (een divisie van Blue Owl), D1, G Squared, Tekne en Ghisallo.

“Deze nieuwe financieringsronde - de grootste in onze geschiedenis - zal ons helpen een toekomst op te bouwen met steden die minder files, minder vervuiling en meer groene plekken hebben waar mensen zich gemakkelijk kunnen verplaatsen op een veilige en duurzame manier”, aldus een optimistische Markus Villig, oprichter en CEO van Bolt.