© Selfridges

Selfridges, een bekende fysieke warenhuisketen in het Verenigd Koninkrijk, gaat non-fungible tokens ofte NFT’s verkopen. Het richtte hiervoor Selfridges Universe op, een samenwerking met modehuis Paco Rabanne en Fondation Vasarely van kunstenaar Vasarely. Het is diens optische illusiekunst die Selfridges tussen januari en maart zal verkopen. In totaal zullen 1.800 NFT’s worden aangeboden, met prijzen die schommelen tussen de 2400 en 120.000 euro.

De warenhuisketen lanceert het initiatief “in een poging om fysiek winkelen te combineren met digitale mode op een manier die vertrouwd aanvoelt voor consumenten van luxemode.

Heel concreet worden de NFT’s verkocht in The Selfridges Corner Shop, een combinatie van expositie- en verkoopsruimte in de Londense vestiging van Selfridges.
“Ik hou van het idee om Vasarely's passie voor sociale kunst naar Selfridges te brengen en zijn universum te gebruiken als een manier om emotie, verbinding en toegankelijkheid in de ervaring te brengen”, aldus Sebastian Manes, executive buying en merchandizing director van de warenhuisketen.