Olivier Girard, market unit lead voor Accenture Frankrijk en Benelux

Het Brusselse Accenture Sustainability Services, dat diensten en oplossingen aanbiedt voor alle ESG-zaken – met bijzondere aandacht voor digital, cloud en beveiliging – heeft het Nederlandse Greenfish overgenomen, een engineering- en adviesbureau dat duurzame bedrijfstransformaties tot stand brengt.

Met de overname wil Accenture zijn wereldwijde dienstverlening op het gebied van duurzaamheid verder uitbreiden, klanten helpen om hun ESG-prestaties te verbeteren en duurzaamheid in hun bedrijfsvoering te verankeren.

“Organisaties streven steeds meer naar duurzamere bedrijfsmodellen en betere prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur”, aldus Olivier Girard, market unit lead voor Accenture Frankrijk en Benelux. “Deze verschuiving levert bedrijven financiële en concurrerende waarde op, terwijl duurzaamheid en ESG een prioriteit worden op alle niveaus van de organisatie.”

“Dankzij de overname van Greenfish kunnen we Europese klanten nog beter ondersteunen bij het verbeteren van hun ESG-prestaties en het verankeren van duurzaamheid in hun activiteiten.”