Founders Kevin de Patoul (CEO) Jeremy de Groodt (CTO) en Juan David Mendieta (CSO)

Digital asset market maker Keyrock heeft 72 miljoen dollar opgehaald in een Series B-kapitaalronde. Investeerders zijn onder meer Ripple, SIX Fintech Ventures en Middlegame Ventures. De Brusselse fintech scale-up zal de financiering gebruiken om verder te investeren in de ontwikkeling van infrastructuur, schaalbaarheidstools en wettelijke licenties in Europa, de VS en Singapore.

“De afgelopen vijf jaar hebben we ons sterk gericht op de lange termijn”, aldus Kevin de Patoul, CEO van Keyrock. “Dankzij die focus hebben we nu een zeer robuuste basis. De nieuwe financieringsronde stelt ons in staat die basis verder uit te breiden en onze visie om liquiditeitsoplossingen voor alle digitale activa te bieden drastisch te versnellen.”

“We zijn al meer dan drie jaar partners en hebben het wereldwijde succes van Keyrock gevolgd”, vult Maxime Fages, directeur Institutionele Markten bij Ripple, aan. “Keyrock heeft zich gevestigd als een belangrijke speler in de sector, door schaalbare oplossingen te bouwen en de regelgeving voorop te stellen. We kijken ernaar uit om het team in zijn volgende groeifase te ondersteunen.”

Eerder dit jaar verdubbelde Keyrock de omvang van zijn wereldwijde personeelsbestand tot meer dan 100 werknemers. Het bedrijf wil dit aantal in het komende jaar opnieuw verdubbelen.