Tijdens de 28ste editie van Onderneming van het Jaar, georganiseerd door EY België, werd het Brusselse Aliaxis uitgeroepen tot laureaat van 2022. De groep biedt met zijn systemen voor innovatieve buizen en koppelingen een antwoord op globale wateruitdagingen en ondersteunt de overgang naar duurzame energie. De andere finalisten waren Agristo, Galloo en Vandewiele. Vorig jaar ging Aertssen Group met de award lopen.

“Aliaxis is een uniek en ondernemend avontuur”, aldus juryvoorzitter Michèle Sioen. “Als familiebedrijf hecht het veel belang aan langetermijnvisie, gedegen strategie en gedisciplineerd financieel beleid. Aliaxis draagt in zijn activiteiten op een krachtige manier bij aan de duurzaamheidsagenda door zich te focussen op de recyclinguitdaging en de transitie naar hernieuwbare elektriciteit.

Aliaxis is een familiebedrijf dat uitgegroeid is tot een wereldleider waar we allen alleen maar trots op kunnen zijn en is de belichaming van alle kwaliteiten die een onderneming moet hebben om tot Onderneming van het Jaar bekroond te worden”, vult Patrick Rottiers, CEO van EY België, aan.

Tijdens dezelfde avond kreeg het Gentse FEops de ‘prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar’. FEops ontwikkelt technologie waarmee cardiologen een hartoperatie kunnen simuleren.