Het founding team van RISE

De Brusselse start-up RISE van co-founder en CEO Morgan Wirtz, die recent opgenomen werd in de 30 under 30-lijst van Forbes Magazine, wil tieners vanaf jonge leeftijd met geld leren omgaan. Dat blijkt nodig, want onderzoek geeft aan dat de helft van de volwassen bevolking in de EU de financiële basisconcepten niet goed begrijpt.

Concreet krijgen kinderen en tieners met de RISE-betaalkaart en -app een uitgavenoverzicht, spaarsaldo en spaardoelen. Ze kunnen daarmee online, in de winkel en tijdens een buitenlandse vakantie betalen, maar nooit meer geld uitgeven dan dat er op hun rekening staat. Ouders hebben via hun versie van de RISE app toegang tot een controle-interface om het financieel overzicht van de rekening van hun kind te bewaren en geld bij te storten indien nodig.

“Met RISE willen we kinderen en tieners al doende leren omgaan met geld vanaf het moment dat ze zakgeld beginnen krijgen, om ze op die manier van jongs af aan financiële vaardigheden mee te geven die ze een leven lang nodig zullen hebben”, aldus Morgan Wirtz. “Bovendien heeft het een interface voor ouders met flexibele controlemechanismen die je niet van traditionele banken krijgt.”