Investeringsmaatschappij Capital A, actief in België en Nederland, neemt een meerderheidsbelang in het Oost-Vlaamse technologiebedrijf ESC. Met het extra kapitaal en de zakelijke expertise wil het technologiebedrijf uit Nazareth, nabij Gent, aan de niet aflatende vraag naar slimme software en IT-specialisten blijven voldoen.

Bestuurders Carine en Philippe Smet blijven onderdeel uitmaken van de Raad van Bestuur en het huidige managementteam neemt de dagelijkse leiding verder voor haar rekening. Het extra kapitaal zal worden aangewend om de verdere professionalisering van het IT-bedrijf vorm te geven. De verdere expansie zal zowel organisch als via overnames vorm krijgen.

ESC telt 155 medewerkers en is specialist in Microsoft-bedrijfssoftware, moderne werkplekken en e-business. Het bedrijf is reeds 7 jaar op rij Trends Gazelle en is Microsoft's nummer 1 cloud partner wat betreft Dynamics 365 Business Central in België. Na de overname van concurrent SDE in 2020 evolueert ESC nu verder als het platform bij uitstek voor digitalisering van kleine en middelgrote ondernemingen in België.

“De digitale transformatie bij kmo’s draait op volle toeren. Met een investeringspartner als Capital A kunnen we ons technologie- en consultancy-aanbod nog beter afstemmen op enerzijds de vraag van de klant maar anderzijds evenzeer op de noden van onze medewerkers”, zegt Benny Van Hyfte, CEO van ESC.

Capital A, het vroegere ABN AMRO Participaties, investeert vanuit Antwerpen en Amsterdam in ondernemingen in België en Nederland met een duidelijke groeihistoriek. Die participaties bestaan uit voornamelijk grote minderheids- of kleine meerderheidsbelangen.

We zijn erg onder de indruk van het groeitraject dat ESC de laatste jaren heeft afgelegd en de toegevoegde waarde die zij bieden aan hun klanten”, zegt Robin Janssens, Investment Manager van Capital A. “We zijn daarom ook verheugd om, samen met de familie Smet, het management en het bredere team, de verdere groei van ESC te ondersteunen.”

“Naast de huidige activiteiten, zullen we ons ook verder focussen op productontwikkeling en gericht op zoek gaan naar partnerships met andere bedrijven in de ons omringende landen om onze klanten optimaal te kunnen ontzorgen.”