Citymesh, onderdeel deel van IT-groep Cegeka, en RCS&RDS, het Roemeense moederbedrijf achter Europese telecommunicatiegroep DIGI, hebben het pakket gewonnen voor de nieuwe telecomspeler in de 5G-veiling. Samen zullen ze een nieuw en intussen vierde nationaal mobiel netwerk bouwen, goed voor twee nieuwe aanbieders op de mobiele markt. Door deze samenwerking versterkt Citymesh zijn positie als operator voor de zakelijke markt.

“Dankzij het additionele spectrum én het nieuwe landsdekkend mobiel netwerk kan Citymesh vanaf nu een hybride strategie hanteren, van een privaat naar een publiek netwerk en omgekeerd”, aldus Mitch De Geest, CEO van Citymesh. “Dit terwijl de veiligheid en de kwaliteit end-to-end verzekerd blijft. De connectiviteit binnen private bedrijfsnetwerken kan nu worden aangevuld met de naadloze overgang naar een publiek nationaal netwerk.

Voor IT-groep Cegeka, moederbedrijf achter Citymesh, ligt deze investering in lijn met de strategische ambitie om de synergie tussen IT en telecom verder uit te bouwen. “De investering in een mobiele operator met focus op 5G is het sluitstuk in de zogenaamde heilige drievuldigheid: Cloud, AI en 5G waar we rotsvast in geloven bij Cegeka”, aldus Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.