Classified Cycling-ambassadeurs Marcel Kittel, Tom Boonen en Andre Greipel

Classified Cycling, dat innovatieve schakeltechnologie ontwikkelt voor de fietsindustrie, heeft 22 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde geleid door het Britse Active Partners. Het eveneens Britse investeringsfonds Bridford Investments Limited nam ook deel aan de kapitaalronde. Met het verse geld zal Classified zijn productontwikkeling voor e-bikes versnellen en wereldwijd nieuwe commerciële en strategische partnerships aangaan.

“Onze aandrijftechnologie en schakelsystemen laten fietsers toe extreem snel en onder last te schakelen, wat essentieel is voor de allerbeste prestaties”, aldus Mathias Plouvier, co-founder en CEO van Classified Cycling. “We zullen daarom nog meer investeren in onze R&D op de High Tech Campus in Eindhoven, waar we dit jaar een vestiging openden naast ons – eveneens nieuwe – hoofdkantoor in Antwerpen. Hier verleggen we de grenzen van wat mogelijk is op de fiets.

Vier wielerlegendes treden op als merkambassadeurs en investeerden ook in Classified: Tom Boonen, Andre Greipel, Marcel Kittel en Anna Van der Breggen. “Als beroepsrenner was ik altijd op zoek naar nieuwe, geavanceerde technologie”, legt Tom Boonen zijn engagement uit. “Classifieds innovatieve producten zijn zo verbazingwekkend dat ik besloot om in het bedrijf te investeren. Samen hebben we de drive om de industrie op zijn kop te zetten, en niet alleen van racefietsen.