Carbon+Alt+Delete-founders Kenneth Van den Bergh en Hanspeter Höschle

De Leuvense start-up Carbon+Alt+Delete, die carbon management software ontwikkelt waarmee bedrijven hun C02-voetafdruk kunnen meten en reduceren, heeft 600.000 euro opgehaald. Duurzaamheidsconsultants gebruiken de software om bedrijfsdata te verzamelen en die om te zetten in equivalente CO2-uitstoot, om vervolgens te simuleren hoe die kan worden verminderd.

Vandaag wordt de klimaatimpact van ruim 50 bedrijven in verschillende Europese landen beheerd via de software van Carbon+Alt+Delete.

Om de groei te versnellen, heeft Carbon+Alt+Delete 600.000 euro opgehaald bij een groep angel investors, waaronder Tim Vandecasteele, co-founder van Silverfin. “Er zijn veel parallellen tussen de sector van financiële boekhouding en de opkomende sector van CO2-boekhouding”, vertelt die laatste. “Net zoals de financiële boekhouding vandaag niet meer in spreadsheets gebeurt, zal CO2-boekhouding niet meer in spreadsheets gebeuren. Carbon+Alt+Delete speelt perfect in op deze trend.”

Carbon+Alt+Delete zal de investering gebruiken om het team verder te versterken met software developers en salesprofielen. De ambitie is om de komende jaren een belangrijke en technologisch hoogstaande speler te worden in de Europese duurzaamheidssector.