Thomas Peeters en Stef Geeurickx, regiomanagers bij Brightest

Consultancybedrijf Brightest zet de deuren van zijn kantoor in Gent vijf dagen (van 1 tot 5 augustus) open voor zes IT-studenten die op zoek zijn naar een rustige plek om te blokken voor hun tweede zit, inclusief ontbijt en lunch. Studenten met vragen kunnen ook altijd terecht bij regiomanagers Thomas Peeters en Stef Geeurickx die ook aanwezig zullen zijn tijdens deze blokweek in een echte kantooromgeving.

“Wij willen studenten graag op een informele manier met ons laten kennismaken”, zegt Eva Van Camp, marketingmanager van Brightest. “Zo is het idee ontstaan om ons Gentse kantoor open te stellen voor studenten met tweede zit.”

Het IT-consultancybedrijf, gespecialiseerd in softwaretesting en kwaliteit en behorend tot de Gumption-groep, streek vorig jaar neer in de Arteveldestad. Het bedrijf heeft ook kantoren in Antwerpen en Limburg maar kiest er bewust voor om zijn Gentse kantoor open te stellen voor de studenten.

Om een of andere reden is er bij de Gentse studenten minder animo voor consultancy”, verduidelijkt Stef Geeurickx, die samen met Thomas Peeters het kantoor leidt. “Via dit initiatief kunnen zij laagdrempelig kennismaken met de consultancywereld en met ons bedrijf. Is er een match, dan maken ze ook kans op een stageplek.”