Steven Debrauwere en Herlinde De Buck, founders van Contractify

De Gentse scale-up en SaaS-speler Contractify heeft een nieuwe AI feature klaar: Ada helpt bedrijven om contracten driemaal sneller te registreren en is op die manier (internationaal) revolutionair voor contractbeheer. Om die tijdsbesparing te illustreren, krijgen alle medewerkers van Contractify een extra dag vrij.

“Ada is een eerste belangrijke stap, maar in de toekomst willen we onze tool nog verder optimaliseren”, legt co-founder Steven Debrauwere uit. “Hiervoor werken we samen met enkele waardevolle partners, zoals Deloitte Legal en Monard Law. Op termijn willen de volledige contract lifecycle kunnen aanbieden op één plaats.”

Ada werd vernoemd naar Ada Lovelace, een wiskundige uit de 19de eeuw die wordt beschouwd als eerste programmeur ter wereld aangezien ze het allereerste algoritme schreef. “Als vrouw merk ik dat we nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in de wereld van de legal tech”, aldus co-founder Herlinde De Buck. “Ik hoop echt dat daar verandering in komt, en ben dan ook erg blij dat we recent ook een eerste vrouwelijke developer konden aantrekken bij Contractify.”