‘s Werelds grootste professionele netwerk LinkedIn heeft de LinkedIn Top Startups-lijst bekendgemaakt, de toptien van jonge, snelgroeiende bedrijven die erg in trek zijn bij professionals. Elektrische fietsenfabrikant Cowboy voert voor België de lijst aan, terwijl Loop Earplugs (hightech design oordopjes) en software-ontwikkelaar Vertuoza de topdrie vervolmaken.

De LinkedIn Top Startups-lijst wordt samengesteld aan de hand van factoren als omzet- en personeelsgroei, interactie met het bedrijf en de medewerkers en de mate waarin het bedrijf in staat is om talent aan te trekken. Er wordt hiervoor gekeken naar de activiteiten en interacties van de ruim 850 miljoen leden LinkedIn-leden, waarvan ruim 4 miljoen in België.

“Bij jonge werkzoekenden zien we dat ze steeds meer rekening houden met de impact van een job”, vertelt Liza Jansen, redactiechef bij LinkedIn Nieuws. “Ze willen met hun werk graag bijdragen aan de samenleving en innoveren. Door alle veranderingen is het des te belangrijker dat we professionals helpen om een weg te vinden in dit nieuwe tijdperk. Die kansen liggen bij uitstek bij start-ups als deze, die vooroplopen als het aankomt op innovatie.”


Dit is de volledige LinkedIn Top Startups-lijst van 2022 in België:

  1. Cowboy
  2. Loop Earplugs
  3. Vertuoza
  4. Deliverect
  5. Aerospacelab
  6. miDiagnostics
  7. Qover
  8. dataroots
  9. Nodalview
  10. Aphea.Bio