Imec.istart selecteerde 9 veelbelovende tech start-ups die nu een jaar lang klaargestoomd worden om te schalen en internationaal door te breken. Bovendien kan elk van die start-ups rekenen op een investering van 50.000 euro, die nog kan oplopen tot 250.000 euro.

Met Deliverect heeft imec.istart sinds kort een eerste unicorn onder de alumni. “We zijn bijzonder trots dat we Deliverect met ons acceleratorprogramma op weg hebben geholpen”, zegt imec.istart program director Sven De Cleyn. “Hun succesverhaal kan andere start-ups inspireren om groots en internationaal te durven denken.”

Het succesverhaal van Deliverect kan andere start-ups inspireren om groots en internationaal te durven denken

Imec.istart begeleidde de voorbije tien jaar al meer dan 250 tech start-ups, die samen al 573 miljoen euro groeikapitaal hebben opgehaald. Meer dan vier op de vijf start-ups die het acceleratorprogramma doorliepen, zijn vandaag nog actief. Maar liefst 91 van die start-ups zijn ondertussen uitgegroeid tot scale-ups.

Focus op intelligente, duurzame productiesystemen

Bij de nieuwste lichting van tech start-ups valt volgens De Cleyn vooral op dat ze sterk focussen op intelligente, duurzame productiesystemen. “Dat is een evolutie die we overal in Europa zien. Deze lichting start-ups is daar een weerspiegeling van, met verschillende start-ups die de competitiviteit van onze productiebedrijven helpen verbeteren, doorheen de hele keten en met onderweg veel aandacht voor duurzaamheid en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Ook het steeds efficiënter maken van processen, met behulp van data en artificiële intelligentie blijft een belangrijke focus.”

Dit zijn de 9 start-ups die tot de nieuwe lichting van het acceleratorprogramma van imec.istart behoren:

  • Deloq: ontwikkelt een betaalbare oplossing om methaanemissies te monitoren en methaan uit de wereldwijde (energie)toeleveringsketen te elimineren.
  • DYAMAND: maakt in real time de brug tussen apparaten en applicaties, centraliseert gegevens en beheert de hele keten op één plek om verbindingsproblemen, configuratiebeheer en beveiligingsproblemen op te lossen.
  • MYELIN-H: ontwikkelt softwaretechnologie om vanop afstand neurologische aandoeningen te bewaken en te diagnosticeren.
  • Optioryx: stapelt met zijn OptiPack3D-algoritme artikelen optimaal in dozen, op pallets en/of op vrachtwagens, om zo transportkosten te verminderen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.
  • Qviro.com: helpt industriële gebruikers om op basis van authentieke recensies aankoopbeslissingen te nemen.
  • Semactic: biedt een krachtig SEO-platform aan met gepersonaliseerde aanbevelingen, waar je in team op kan werken om een grotere impact te realiseren.
  • Vires.xyz: creëert virtual & augmented reality oplossingen voor werkinstructies, service, training en onderhoud van machines.
  • Wenite: maakt het voor bedrijven en hun werknemers gemakkelijk om alle facetten van welzijn op het werk te managen via een gecentraliseerd platform.
  • YEAT: is een mobiele app die helpt om last minute een tafel te vinden in de beste restaurants, door middel van instant notificaties.