De Duitse start-up en flitsbezorger Gorillas heeft bevestigd dat het overnamegesprekken voert met zijn Franse sectorgenoot Frichti. De acquisitie is nog niet rond, laat staan dat er bedragen bekend zijn gemaakt, maar beide partijen hebben al laten weten dat ze exclusieve gesprekken voeren. Als de overname slaagt, wordt het conglomeraat de op één na grootste flitsbezorger in Frankrijk.

Gorillas, opgericht in 2020 en vandaag actief in acht Europese landen (waaronder België), haalde in zijn recentste financieringsronde bijna één miljard dollar op en wordt momenteel op ruim drie miljard dollar gewaardeerd.

Fritchi op zijn beurt is tot op vandaag goed voor 100 miljoen euro aan opgehaald kapitaal. De start-up, in 2015 gelanceerd in Parijs, levert aan 450.000 klanten in acht steden in Frankrijk en België en produceert - in tegenstelling tot de concurrentie in de branche van flitsbezorgers - zelf ook voedingsproducten, zoals bier, koeken en eieren.

“Frichti is een inspirerend merk, dat niet alleen als een van de eersten het immense potentieel van flitsbezorging ontdekte, maar zich ook als een van de eersten in de private label- en ready to eat-segmenten begaf”, aldus Kagan Sümer, founder en CEO van Gorillas. “Voortaan kunnen we ons samen inzetten om consumenten direct toegang te geven tot hun essentiële behoeften.”