Revive, duurzame buurtontwikkelaar, en Belgian Real Estate Innovators Community PropTech Lab, lanceren samen de joint venture RecAp, het eerste Resilient Cities Accelerator Program. Dat is bedoeld voor start-ups en bedrijven die mee de green shift van de bouw- en vastgoedsector willen versnellen.

“Aan de ene kant is de rol van onze steden nog nooit zo belangrijk en impactvol geweest voor het milieu en de samenleving, aan de andere kant hebben we meer middelen dan ooit tevoren om de slechte ecologische voetafdruk te stoppen en over te gaan naar een groenere aanpak”, aldus Sara Trontelj, programmadirecteur RecAp. “Daarom ben ik zo blij dat zowel bedrijven als start-ups deelnemen aan ons programma. Want om echt impact te maken, moet je beide partijen betrokken hebben.”

“Door dit project kunnen we op een hands-on manier de matchmaking doen die nodig is om de steden en het wonen van morgen mogelijk te maken”, vult Walt Okafor, directeur partnerschap RecAp, aan. “We creëren de mogelijkheid voor bedrijven die al gevestigd zijn in de vastgoedwereld, om hun visie en toekomstpad op een innovatieve manier vorm te geven. Daarnaast fungeren we als springplank voor jonge en ambitieuze bedrijven die verandering willen brengen in het soms vastgeroeste denken dat maar al te vaak aanwezig is binnen de sector”