Eerder dit jaar kapitaalophaling haalde Moonback al eens 2 miljoen euro op via crowdfunding. Een huzarenstukje dat de Nederlandse bookingssite nog eens overdoet met een tweede succesvolle crowdfundingactie waarbij het zopas opnieuw 2 miljoen euro ophaalde bij 1.700 mensen. Ook al zag het er even naar uit dat het beoogde bedrag niet zou behaald worden, en de tweede crowdfundingactie vroegtijdig zou moeten stopgezet worden. Maar in de laatste drie dagen werd maar liefst 500.000 euro opgehaald!

Het verse groeigeld is bestemd voor de uitbreiding naar meer hotels en de verdere ontwikkeling van de bookingsite. “Het is echt uitzonderlijk dat zoveel mensen meedoen aan deze crowdfunding en ons het vertrouwen geven er een succes van te maken”, vertelt Moonback-founder Niels Meijssen aan het Nederlandse contentplatform de Ondernemer.

Moonback wil een eerlijk alternatief bieden voor grote boekingssites zoals booking.com en Expedia. “Het succes van deze crowdfunding laat zien dat mensen het nog steeds belangrijk vinden dat er een alternatief is”, aldus Meijssen.

We kiezen voor crowdfunding zodat we niet afhankelijk zijn van grote investeringsmaatschappijen. Zij stappen doorgaans alleen in om snel zo veel mogelijk winst te maken. Onze crowdfunders doen vooral mee omdat ze achter onze missie staan om reizigers en hotels eerlijker te behandelen: heel veel hotel- en B&B-eigenaren, maar ook ondernemers en particulieren die hart hebben voor sociaal ondernemerschap.”