Vlnr: Sylvia Roels, Jos Vermeiren, Melanie Deblanc en Stefan De Smet

UNIZO Oost-Vlaanderen lanceert, samen met freelance platform GIGHOUSE, het allereerste kwaliteitslabel voor bedrijven die freelance friendly zijn en dus op een respectvolle manier openstaan voor samenwerkingen met freelancers. Het bedrijf Winlock uit Lokeren kreeg als eerste het label toegekend.

“We willen het signaal geven dat samenwerken met freelancers verrijkend kan zijn”, aldus Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen. “Vaak gaat het om gespecialiseerde profielen die kennis en innovatie binnenbrengen in een bedrijf. In tijden van arbeidskrapte zijn die flexibele freelancers net de perfecte oplossing wanneer een vacature maar niet ingevuld geraakt. Maar ze hebben wél nood aan goede omkadering, begeleiding en een professioneel netwerk.”

“Onze boodschap is: draag zorg voor je freelancers en ga freelance friendly met hen om”, besluit Melanie Deblanc, co-founder van GIGHOUSE. “Ze brengen onmiskenbaar een bepaalde expertise in huis bij werkgevers die vandaag op de arbeidsmarkt zeer moeilijk te vinden is.”