(© Facepeeters)

THRIVE, ’s werelds eerste niet-alcoholische, proteïnerijke herstelbier dat Laurens D’Hoore ontwikkelde in samenwerking met KU Leuven, gaat samenwerken met de Belgische wielerploeg Lotto Soudal. Renners als Victor Campenaerts, Caleb Ewan en Philippe Gilbert fan zullen het komende wielerseizoen THRIVE drinken om te herstellen na een rit of training. In die beslissing hadden de renners zelf ook inspraak, want ze keurden het bier goed in samenspraak met hun sportdiëtisten en coaches.

“Het is algemeen bekend dat Lotto Soudal openstaat voor Belgische innovatie”, aldus THRIVE-bedenker Laurens D’Hoore. “We zijn heel trots dat een WorldTour-ploeg – het hoogste niveau in de wielersport – een partnership wil aangaan met een jonge start-up als de onze.”

THRIVE wordt een smakelijke traktatie voor de renners na een training of wedstrijd”, vult John Lelangeu, CEO van Lotto Soudal, nog aan. “Het alcoholvrije bier heeft een optimale mix van eiwitten en koolhydraten, bevordert het fysieke herstel na het sporten en is bovendien 100% Belgisch. Een ideale match dus.”