Trendskout-ounders Pauwel Grepdon, Tom Muylle en Koen Ovaere

De in Gent gebaseerde scale-up Trendskout, een AI-platform met direct inzetbare businesstoepassingen op gebied van sales, customer support en quality control, heeft 2,5 miljoen euro groeigeld opgehaald. De kapitaalronde werd geleid door de huidige aandeelhouders Investlink en Groep Dewaele, die op die manier hun participatie verhogen.

“Het Trendskout platform biedt gebruiksklare AI-toepassingen aan die voor bedrijven vroeger zeer grote investeringen vereisten en risicovolle implementatietrajecten vergden”, aldus co-founder en co-CEO Koen Ovaere. “We verlagen hiermee de drempel drastisch om uit de aanwezige data snel meerwaarde te halen op gebied van sales, klantenondersteuning en kwaliteitscontrole.”

Het verse geld zal vooral aangewend worden voor de verdere internationalisering van het bedrijf: “Het afgelopen jaar hebben we de eerste commerciële stappen in Nederland en Duitsland gezet”, vult co-founder en co-CEO Pauwel Grepdon aan. “Dat heeft uitgewezen dat ook daar een sterke vraag is naar onze oplossing. We gaan dus onze commerciële teams daar opschalen en ons tegelijk voorbereiden om nog nieuwe markten te betreden.