Tim Knotreus, CEO van AgomAb Therapeutics

Het Gentse biotechbedrijf AgomAb Therapeutics heeft nog een mooi vervolgstuk gebreid aan de Series B-ronde die het in maart van dit jaar bekendmaakte. Die werd toen geleid door Redmile Group en bracht 74 miljoen dollar in het laatje.

Daar weet AgomAb nu nog een extra 40 miljoen dollar aan toe te voegen, wat het totaal van deze financieringsronde op 114 miljoen dollar brengt. Het verse groeigeld, omgerekend zo’n 38,4 miljoen euro, werd opgehaald bij Pfizer Breakthrough Growth Initiative (PBGI), het durfkapitaalfonds van de Amerikaanse farmareus dat deze extra investeringsronde leidde, alsook bij twee andere nieuwe investeerders Walleye Capital and Asabys Partners). Ook enkele bestaande investeerders van Agomab deden opnieuw mee.

Aan de wieg van Gentse biotechbedrijf, sinds de oprichting in 2017 bezig met het ontwikkelen van medicijnen om beschadigd menselijk weefsel te herstellen (het verst gevorderde onderzoek is dat naar een medicijn tegen darmfibrose), stond Paolo Michieli, een gerenommeerde Italiaanse wetenschapper aan de universiteit van Turijn. De dagelijkse leiding van AgomAb is in handen van CEO Tim Knotreus.