Maarten Michielssens, co-founder en CEO van EnergyVision

Nadat begin dit jaar bekend raakte dat Alychlo, het investeringsvehikel van Marc Coucke, 10 procent van de aandelen - ter waarde van 17,5 miljoen euro - had verworven in EnergyVision, haalt het Gentse energietechnologiebedrijf opnieuw het nieuws nadat het een nieuwe financieringsronde succesvol weet af te ronden.

Een groep van Belgische familiale investeerders maar ook de Brusselse overheid, namen de lead in een kapitaalronde waarbij EnergyVision in totaal voor 26,5 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgaf. Onder meer finance&invest.brussels, Christian Teunissen (CEO van Belgische vastgoedspeler in studentenhuisvesting Xior) en opnieuw Alychlo tekenden in op deze nieuwe kapitaalverhoging. Het verse geld zal integraal worden gebruikt om de uitbreidingsplannen zowel in hernieuwbare energie als in elektrische mobiliteit te kunnen realiseren.

Het snelgroeiende bedrijf werd in 2014 opgericht door voormalig sportjournalist Maarten Michielssens, die vandaag nog steeds de pet van CEO draagt. EnergyVision biedt eenvoudige energie- en laadoplossingen voor gezinnen en kmo’s en is naast België (met hoofdkantoor in Gent en Brussel) ook actief in Marokko en China.