BeerSelect-oprichters Miel Bonduelle, Wout Meuleman en Kasper Peeters

De jonge Gentse Gentse groepsbrouwerij BeerSelect kan dankzij een nieuwe financiering van 15 miljoen euro opnieuw uitbreiden in de Gentse haven. Het toekomstige pand in de Gentse zeehaven zal een oppervlakte van 10.000m² en een brouwcapaciteit van vijf miljoen liter hebben. ING, PMV, Gigarant en bestaande aandeelhouders zorgen voor het nodige kapitaal. In januari 2021 haalde BeerSelect al eens zes miljoen euro op voor de uitbouw van hun brouwerij.

Brouwsels zullen in het nieuwe complex de deur uitgaan in innovatieve en duurzame verpakkingen, zoals blikken van 44 cl en kartonnen blisters voor blikverpakkingen, die een machinaal unicum in België zijn. Er zal een totale ban op plastic zijn in het productieproces.

“Aan onze mindset verandert niets,” vertelt Wout Meuleman, co-founder en CEO van BeerSelect. “We blijven gepassioneerde bierliefhebbers - met een oog voor smaakinnovatie - die kleine brouwers helpen met de ontwikkeling, productie en commercialisering van hun eigen kwaliteitsvolle bier. Ik kijk er enorm naar uit om ons team van beer geeks verder uit te breiden tot 40 medewerkers in 2025.”