Joeri Tulkens, Maxime Mattelin, Tanguy Sanglet, Maarten Van den Bulcke en Brecht Dhuyvetters

IntelliProve heeft één miljoen euro opgehaald bij Wit-Gele Kruis, VLAIO, imec.istart Fund en particuliere investeerders. Met het kapitaal wil de Gentse medtech start-up zijn oplossing voor optische gezondheidsmeting – een slimme en eenvoudige gezichtsscan die binnen enkele seconden nauwkeurig gezondheidsparameters kan bepalen – verder ontwikkelen en de go-to-market versnellen.

“Deze kapitaalinjectie en het vertrouwen van onze investeerders tonen het belang aan van onze oplossing voor gezondheidsmeting, die de kwaliteit en betrokkenheid verhoogt van patiëntgerichte digitale zorgoplossingen”, aldus co-founder en CEO Joeri Tulkens. “We zijn heel dankbaar dat we een rol kunnen spelen in het huidige zorglandschap.”

“IntelliProve kan voor onze organisatie en bij uitbreiding voor de totale zorgsector een echte gamechanger zijn”, vult Katalien Dendooven, algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen, aan. “De tool kan op een maatschappelijk verantwoorde manier mee een oplossing bieden voor de schaarste aan zorgmedewerkers.”