Cesano-CEO Gilles De Vos

De Gentse start-up Cesano levert hotelgasten e-bikes via abonnementsformules en verzorgt het onderhoud, de verzekeringen en de pechhulp ervan. Op die manier moeten hotels zich alleen bezighouden met de verhuur. Cesano krijgt nu nieuwe investeerders.

Die investeerders zijn welkom om de groei te ondersteunen, want Cesano heeft intussen 200 fietsen in roulatie, bij meer dan 25 hotels in binnen- en buitenland. Door samenwerkingen met internationale ketens zoals Trinity Group en Crowne Plaza blijft dat fietsenbestand bovendien steeds verder aangroeien.

Cesano wil zich op termijn profileren als toonaangevend Europees e-mobiliteitsbedrijf. Om die ambitie kracht bij te zetten, werden naast de lopende crowdfundingcampagne bij investeringsplatform WinWinner twee kapitaalverhogingen doorgevoerd.
“Een commercieel profiel aanwerven staat nu op de agenda”, aldus CEO Gilles De Vos. “Met het oog op uitbreiding naar Nederland en Frankrijk willen we ook onze voorraad aan e-bikes vergroten en het business- en product development versnellen.”