Vlnr: Tim Dhondt, Lucas Moreau en Coline Deblonde

Een mijlpaal voor het Gentse Dripl: hun gezonde drankenautomaten hebben de magische kaap van 100.000 vermeden wegwerpverpakkingen bereikt. En dat op één jaar tijd. Maar de start-up is niet van plan om op de lauweren te gaan rusten: tegen het einde van 2022 wil Dripl van één miljoen vermeden wegwerpverpakkingen bereiken door ook Nederland en Duitsland te veroveren.

Binnen 3 jaar wil Dripl zelfs in heel Europa actief zijn om zo 10 miljoen wegwerpverpakkingen te vermijden. Om die plannen te verwezenlijken, haalde het bedrijf in oktober 2021 nog 1,1 miljoen euro kapitaal op.

“We geloven sterk in een toekomst zonder wegwerpflesjes -en blikjes”, aldus Colin Deblonde, co-founder van Dripl. “Het aantal uitgespaarde verpakkingen is echt ons kompas. Daaraan meten we de koers van ons bedrijf, het is een maatstaf die we dagelijks in de gaten houden en op onze wekelijkse bedrijfsmeetings bespreken.”

Overigens vermeed Dripl sinds de opstart ook al het onnodige transport van 22.500 liter water, én 2.900 kilo aan suikerconsumptie in vergelijking met traditionele frisdranken.