Qargo-founders Adriaan Coppens, Joeri De Turck en Sander De Wilde

Start-up Qargo biedt transportfirma’s een all-in-one TMS dat administratie vereenvoudigt dankzij een gebruiksvriendelijk design en automatische workflows. De Gentse start-up, met vestiging in Londen, heeft nu 6 miljoen euro opgehaald in een seed ronde geleid door Fred Destin, die met Stride.VC eerder in Deliveroo en Cazoo investeerde. Ook Stephane Kurgan (ex-COO van King) en Breon Corcoran (ex-CEO van Betfair) namen deel aan de investeringsronde.

Door deze investering kan Qargo internationaal uitbreiden, het sales en customer experience team vergroten, en nog meer inzetten op verdere automatisering ondersteund door AI. De ultieme missie van het bedrijf? Uitlaatgassen terugbrengen tot een minimum door de efficiëntie van het vrachtwagenverkeer grondig te verhogen, en zo een directe impact hebben op het milieu. “Vrachtwagens rijden een derde van de tijd leeg rond. Dat veroorzaakt meer uitstoot dan alle internationale vluchten samen”, aldus CEO en co-founder Adriaan Coppens.

“Een future proof TMS ontwikkelen voor vrachtwagentransport is extreem ingewikkeld, als je het van dichtbij bekijkt”, vult Joeri De Turck, co-founder en CTO van Qargo, aan. “Je moet een beetje gek zijn om daaraan te beginnen en je moet vooral over uitzonderlijke engineering, product en design skills beschikken. Die uitdaging was ons op het lijf geschreven.”